Съвременни системи за наблюдение и анализ на трафика

A bustling city street with pedestrians crossing at a crosswalk.

Снимка: Freepik

Преброяване на трафика в реално време с помощта на дрон

За да управляваме транспортните потоци ефективно е необходимо да разполагаме с точни данни за транспортното натоварване. Точното измерване на трафика, включително навременното преброяване на трафика, е от първостепенно значение за ефективното вземане на решения при системите за управление на трафика, както и при изготвянето на проектна документация за работа на системите за управление на трафика.

Технологиите за мониторинг на трафика са разнообразни, като в световен мащаб все повече се залага на автоматизиране на процеса.

Ние като иновативна и технологична компания разполагаме с професионален дрон DJI MATRICE 210 V2, с който извършваме наблюдение и преброяване на трафика.

Аудио: AudioCoffee

Снимки: Freepik

Анализ на трафика с дрон

Дрона е оборудван с висок клас камера DJI ZENMUSE Z30,  2.13 Мегапиксела, 30 кратно оптично увеличение, както и 6 кратно цифрово увеличение.

За наш клиент извършваме преброяване на трафика с цел изготвяне на проучване и анализ на транспортното обслужване за изграждане на обект за търговски дейности, обществено обслужване, логистика и спорт, детска градина, жилищно строителство и обществено обслужване.

Преброяването на трафика се извършва в 5 дни на седмицата в три различни часови диапазона.

Реални кадри от заснемането на трафика показват предимствата на този метод за наблюдение и преброяване на трафика.

Видео стриймовете от камерата се обработват със специализиран софтуер, който позволява предоставяне на множество параметри на транспортните потоци.

Вашият коментар